Valgykite tik tada, kai esate alkani. Nepraleiskite pusryčių. Jei ryte nenorite valgyti – vakarienė buvo per sunki. Vakarienę geriausia valgyti likus 3-4 val. iki miego. Tinka nekrakmolingos daržovės (cukinijos, agurkai, žiediniai kopūstai, morkos ir pan.) ir neriebūs baltymų šaltiniai (kiaušiniai, vištiena, balta žuvis ir pan.), daržovių troškiniai, trintos sriubos.
Per dieną išgerkite 1,5-2 l tyro, žemos mineralizacijos, nevirinto vandens. Vanduo geriamas 30 min. iki valgio arba 60 min. po valgio, tai yra tarp valgymų. Valgio metu geriausia negerti. Netinka kava ir arbata. Esant poreikiui geriausia rinktis pusę stiklinės vandens.
Atsisakykite greito maisto, padažų, pusfabrikačių ir pan. Kaip maisto pagardus rinktis sveikas alternatyvas: alyvuoges, saulėje džiovintus pomidorus, prieskonius ir įvairias žoleles, pomidorų pastą, neskrudintos kakavos miltelius, stevijos ir vanilės ekstraktą.
Valgykite kuo daugiau žalių daržovių ir žalumynų. Jei jaučiate, kad kyla noras valgyti be saiko, vadinasi, valgote per daug kepto ir virto maisto. Organizmui trūksta fermentų, vitaminų ir mineralų. Jis vėl siunčia alkio signalą.
Nuo vakarienės iki pusryčių turi būti bent 12-14 val. tarpas.